27 Eylül 2015 Pazar

Önsöz- Türkiye Cumhuriyeti ve Yakın Dönem Siyaseti

    Merhaba,
29 yaşında Rize doğumlu Kamu Yönetimi mezunu, endrüstriyel reklam işçisi bir gencim...
Bu blog sahibi olarak ben, her türlü yokluğa rağmen Türkiye Cumhuriyetini kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına  Kurtuluş savaşı ve Türk Devrimi şehitlerine çok şey borçlu olduğumuzu düşünüyorum. Bu nedenle araştırıp okuduğum kadarıyla Atatürk, Cumhuriyet tarihi ve yakın dönem siyaseti hakkında gerçekleri yazmaya ve bu gerçekleri çarpıtan kim olursa olsun cevap vermeye hatta iç yüzlerini ortaya çıkarmak amacıyla burada olduğumu belirtmek isterim.

    Bakıldığında Türkiye üzerinde oynanan  oyunların olduğunu görmek zor olmasa gerek. Özellikle Birleşik Ortadoğu Projesi (BOP) çerçevesinde Yeni Osmanlı'ya dönüştürülme sürecinde,bu dönüşümü gerçekleştirmek isteyenlerin tarihi, özellikle de Cumhuriyet Tarihini yeniden yazmak istedikleri gün gibi ortadadır.  'Alternatif Tarih'adı altında 'resmi tarihle yüzleşme' sloganıyla Türk bağımsızlık ve aydınlama savaşı tarihi çarpıtılmakta ve yeniden kurgulanmaya çalışılmaktadır bunları sosyal medya aracılığı ile çokça görmekteyiz!


    Yeni Türkiye'den söz edenler,orduyu, yargıyı, hatta insan tipini bile değiştirirken bu Yeni Türkiye'ye özgü yeni bir tarih yazmaktadırlar. Bunu yaparken de Türk Bağımsızlık ve Aydınlanma Savaşı Tarihi'ni, o tarihi altın harflerle yazan Mustafa Kemal Atatürk ve bir avuç dava arkadaşını tarihten silmenin hesaplarını yapmaktadırlar. Bunu İlk yapmaya çalışan Merhum Adnan Menderes olmakla beraber Tayyip Erdoğan Ondan aldığı emaneti başarıyla sürdürmektedir!

    Emperyalizmin, Atatürk'ten hemen sonra Türkiye'de ki tarih yazımına müdahale edip kendi çıkarlarına uygun bir tarihin nasıl yazıldığını, BOP, yeni Osmanlıcılık, diyalogculuk, medeniyetler çatışmasını ve medeniyetler ittifakı projelerinin Türkiye'de Cumhuriyet tarihi ile yüzleşme adı altında Atatürk'süz bir cumhuriyet tarihi yazmaya çalıştıklarını, Kahramanların nasıl hain olduklarını, hainlerin nasıl kahraman ilan edildiklerini anlatmaya çalışacağım.

Fatih Bayrakoğlu
27.09.15

2 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.